Здолбунівський спорткомплекс беруть на баланс, але діти там займатимуться ще не скоро (ВІДЕО)

Проблемний спорткомплекс. Мова знову про спортивну споруду у Здолбунові. Тамтешні депутати спорткомплекс таки прийняли на баланс громади. Втім коли там почнуть займатися діти досі невідомо.

Півроку з моменту відкриття спорткомплексу у Здолбунові позаду. Споруда досі не використовується хоч і здана в експлуатація. Причина - порушення, які спеціально створена комісія міської ради Здолбунова виявила після п'ятирічного будівництва. Через це громада відмовлялася приймати об'єкт у власність. З початку червня підрядник взявся за усунення недопрацювань.

Порушення. Ну я б не сказав, що це порушення. Це були не виконані роботи у зв'язку із тим, що ми зайшли у зимовий період і прописано було в акті вводу в експлуатацію, були прописані ці зауваження, що до 30 травня вони мають зробитися, -  директор підрядної організації "Форвард Плюс" В'ячеслав Драчук.

Підрядник каже, корективи у графік внесла війна. Тим не менш, станом на 21 червня усі зауваження усунуті. Це й підтвердили члени спеціально створеної комісії напередодні сесії. Єдине зауваження - газон. Його доведеться пересівати. Втім це уже робитимуть за кошт громади. Свій висновок комісія надала депутатам. Ті 22 червня на сесії Здолбунівської міської ради дали старт процесу прийняття спорткомплексу у власність громади. Усі юридичні моменти обіцяють втрясти найближчими днями.

Тільки все розпочинається. Далі опалювальний сезон, далі заготівля дров, торфобрикету, тому це також падає на місцевий бюджет, а там об'єми, щоб опалити доволі високі, - голова Здолбунівської громади  Владислав Сухляк.

Втім коли діти займатимуться у спорткомплексі поки що ніхто не береться навіть обіцяти. Головна проблема - відсутність бомбосховища на території спорткомплексу та поблизу. Його не будували, бо він не був передбачений проєктом. У 2015 це робити вважали недоцільним. Втім теоретичне вирішення проблеми існує. Потрібна воля батьків.

На подальшому використанні спорткомплексу в умовах воєнного часу - це буде на розгляд і на відповідальність батьків дітей, які будуть займатися в даному об'єкті, -  голова Здолбунівської громади  Владислав Сухляк.

Спорткомплекс будували з 2016 року. Він обійшовся у 60 мільйонів гривень. Туди має переїхати більшість спортивних секцій Здолбунова. Діти там займатимуться безкоштовно. У вільні години від тренувань спорткомплекс планують здавати під тренування усім бажаючим. Цим і хочуть заробляти. Втім левова частка видатків покриватиметься за рахунок бюджету Здолбунівської громади.

Читайте також: