Влітку на Рівненщині працюватиме 104 денні пришкільні табори

Активним відпочинком планується охопити близько 12 тисяч учнів.

Про це повідомила заступник начальника – начальник відділу виховної роботи та соціального захисту дітей управління освіти і науки ОДА Ольга Ладюк.

За її словами, першочергово будуть охоплені діти пільгових категорій.

Також відповідно до обласної Програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення і відпочинку, санаторіїв на період 2022 року цьогоріч планується оздоровлення та відпочинок учнів-переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних змагань, спартакіад.

Окрім того, функціонуватиме 93 тематичні зміни щодовивчення та застосування іноземних мов, творчого та спортивного спрямування, із використанням пластової методики, активним відпочинком у яких планується охопити 5807 учнів.

За словами начальника управління соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Департаменту соціального захисту населення ОДА  Вікторії Дворак, з обласного бюджету на 2019 рік для організації та проведення оздоровлення та відпочинку дітей  передбачено 7,5 мільйонів гривень. Понад 6 мільйонів – для оздоровлення дітей віком від 7 до 18 років, які потребують соціальної уваги та підтримки, шляхом надання грошової допомоги для компенсації вартості путівок, більше 1 мільйону передбачено для оздоровлення 56 дітей з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися, разом з одним із батьків або особою, що їх замінює; близько 200 тисяч гривень – для оздоровлення та відпочинку 36 дітей, які проживають на територіях Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, цьогоріч, повноваження щодо оздоровлення та відпочинку дітей передано управлінню соціального захисту населення облдержадміністрації.

Рівненська обласна державна адміністрація

Читайте також: