У Рівному відкриють академію спорту на базі оновленого стадіону (ВІДЕО)

З чагарників і купи сміття — у професійне футбольне поле. У Рівному відбулося урочисте відкриття оновленого стадіону "Форт". Упродовж десяти років спортивна локація була в занедбаному стані, та два роки тому за неї взялися місцеві активісти.

Замість футбольного газону - гори сміття, хащі та чагарники. Такий вигляд мав стадіон "Форт" більше 10 років. Арена перебувала на балансі місцевого ВПУ, та от уже у 2020 році її в оренду взяла новостворена громадська організація.

За два роки з території вивезли 640 вантажівок сміття. Згодом зробили штучне покриття, засипали кварцевим піском. Змонтували освітлення, завезли 10 воріт різних розмірів. Із нагоди відкриття на оновленому футбольному полі вперше провели товариську гру. Цими вихідними тут змагались вихованці «Вересу» та Здолбунівської ДЮСШ. А після повної реконструкції тут планують відкрити футбольну академію, де зможуть займатися близько 300 дітей різного віку.

Уже навесні тут планують облаштувати бігові доріжки та майданчики для розминок. А також — збудувати мале поле, розміром 30×50 метрів. Ініціатори реконструкції сподіваються, що вже скоро тут можна буде проводити матчі чемпіонату України серед молодіжних команд. А на бігових доріжках стадіону скоро зможуть займатись усі охочі рівняни.

Читайте також: