Рівняни написали сценарій серіалу, який покажуть у Каннах (ВІДЕО)

Наші у Каннах. Рівняни написали сценарій серіалу, який потрапив на престижний європейський Fresh TV Fiction у Каннах. Про особливості роботи над ситкомом Володимир Євчук та Дмитро Залоєць розповіли ексклюзивно журналістам телеканалу ITV. 

 

Гумористичний серіал «Полкан» про душу поліцейського в тілі собаки має всі шанси стати світовим трендом. Це історія про досвідченого та цинічного опера Павла Сафронова, який перебуває в комі. Тим часом його душа переселилася у дворового пса. Знімали «Полкана» на замовлення «Нового каналу», а сценарій написали рівняни. Володимир Євчук та Дмитро Залоєць — двоє з п’яти авторів сценарію ситкому. 

«Над "Полканом" працювало 5 сценаристів. Це я, Володя Євчук, Дмитро Комарницький, Роман Климарчук, Гріша Рицький і шостий — це куратор нашої авторської групи Павло Євчук,» - каже сценарист Дмитро Залоєць.

Хлопці розповідають — найбільше задоволення отримують, коли придумують щось смішне. Адже, за їх словами, коли пишеш серіал для українського глядача, то вже розумієш, які жарти найбільше зайдуть людям.

«Ти вже можеш автоматично придумати пару жартів за годину. Чи кілька ходів, поворотів в серіалі. І розумієш, шо воно піде. Але бувають моменти, що ти придумуєш щось таке, що думаєш, що це, мабуть, можуть і не взяти. Але це смішно, капець,» - каже сценарист Володимир Євчук.

Головні ролі у серіалі виконали Олег Гоцуляк, Тарас Цимбалюк, Юлія Буйновська, Дмитро Вівчарюк, Олександр Сугак і бордер-коллі Челсі. За словами Володимира Євчука, пишучи сценарій для серіалу, де знімається пес, необхідно пам'ятати про те, що не все може піти за планом. 

«Ти завжди там придумуєш якусь ситуацію, кидаєш на канал і вони тобі кажуть: "Блін, ну пес такого не може зробити" або "Пес таке може зробити". І тоді ти вже на етапі написання сценаріію розумієш який той пес, шо він може робити. Всі сцени з псом набагато довше знімаються, чим планувалося, якраз оце і затягує процес. Тобто хоч він і дресирований і має виконувати якісь команди, зробити те, шо ми там написали... Але це ж пес. Тут пакет і все! Він побіг за пакетом,» - розповідає Володимир Євчук.

Хлопці розповідають — сценарії починали писати на звичайній рівненській орендованій квартирі. Зараз же для роботи знімають будинок в Ірпіні. Шістнадцять серій "Полкана" писали близько семи місяців.

«Як правило в сценарній кімнаті діляться групками, і кожна групка бере серію, розписує її, а вже діалоги пише кожен сам окремо свою серію. Всі разом перечитуємо, усмішняємо, відправляємо на канал. З каналу приходять правки. Кажуть нам: "Цей жарт не смішний" чи "Цей жарт настільки смішний, шо його не можна показувати". І ми поправляємо, щоб подобалось каналу,» - каже Дмитро Залоєць.

Сценаристи зізнаються — про те, що "Полкан" потрапив на фреш тіві фікшн у Каннах дізналися зовсім недавно, і це стало для них приємною несподіванкою. 

«Написав про це канал в своєму "Інстаграмі", і нас ця новина дуже приємно здивувала. Тому що на Канському такому фестивалі було тільки два українських проекти — це "Школа" і "Кріпосна". А з гумористичних проектів це перший, який потрапив в шорт-лист Канського фестивалю,» - продовжує Дмитро Залоєць.

Чи показуватимуть «Полкана» у інших країнах світу, стане відомо уже за кілька тижнів, а українські глядачі зможуть побачити серіал навесні 2022 року. А більше інформації про рівненських сценаристів читайте на нашому сайті itvmg.com. 

Читайте також: