Рівне знову підтверджує звання «столиці секонд-хендів»?

Подібна ситуація у Рівному відбувається уже не вперше.

На таку проблему міста відреагували активісти проєкту "Не. все Рівно" команда молоді, яка не просто привертає увагу до найболючіших проблем міста, а й переконує, що їх можливо вирішити.

Коли ми приїжджаємо до столиці моди — Парижа, чи консервативного Лондона, перше, що хочеться зробити, це роздивитися все навколо. Оцінити архітектуру, зробити фото на фоні визначних пам'яток і загубитися у вирі подій нового міста. Що ж бачать туристи в Рівному? Безліч секонд-хендів із барвистими вивісками «одяг з Європи». Чому щороку місто знову підтверджує звання «столиці секонд-хендів»?

2018 році, у приміщенні покинутого банку на вул. Соборна, 40 хотіли створити айті-хаб. Були готові зробити ремонт та обладнати офіси, проте приміщення здали в оренду черговому секонд-хенду, яких наразі налічується більше 30. Павло Алексєвич, один з ініціаторів створення IT-простору прокоментував цю ситуацію так: «Я не можу вплинути на орендарів приміщення, все вирішує орендодавець. Але постараюся зробити все можливе, щоб там не було такої страшної візуалки».

Власники приміщень, які орендують секонд-хенди та ломбарди - не місцева влада, а конкретні юридичні особи. За законом вони мають права розпоряджатися площею на свій розсуд. Є приміщення, що здають в оренду, є охочі його орендувати. Так влаштований вільний ринок. Та це не означає, що нічого не можна вдіяти.

Варіант регулювання екстер’єру центру міста:

Майдан Незалежності, Театральна площа, площа Короленка – усе, що формує обличчя міста, було б чудово взяти під нагляд громади, місцевої влади, чи окремої організації, в якої є на це повноваження.

Детальніше читайте на сайті проєкту "Не. все Рівно"


Читайте також: