На Сарненщині відсвяткували 134-у річницю з дня заснування міста

То з чого ж все почалося..? Чи не кожен пересічний мешканець Сарн, який хоча б трохи цікавився історією рідного міста, з упевненістю Вам скаже, що все почалося з залізниці. Так, саме рейкова дорога стала початком розбудови цього великого міста, населення якого за останніми даними складає вже близько 32 тисяч осіб. Спочатку, 1885 року, була створена невеличка станція Сарни, яка вже згодом стала однією з найважливіших залізничних вузлів Західного Полісся, через яку щодоби проходять по 12 пар тільки пасажирських поїздів. Саме з цього часу почанають відлік заснування міста.

Цього року святкування дня міста було проведено, як завжди, з великим розмахом. Найбільше розважальних заходів для мешканців проводили на центральній площі міста, де були розташовані дитячі атракціони та батути. На парковій алеї, що веде прямо до площі, можна було побачити й придбати різноманітні вироби ручної роботи майстрів-новаторів, сувеніри, пов’язані з рідним містом, почастувати смачним шашликом та насолодитись святковою атмосферою співів і танців у виконанні інструментальних ансамблів. Найбільш популярними для жителів міста стали спеціально облаштовані дизайнерами фотозони та дивовижні аніматори в чудернацьких костюмах.

Особливо цікавим видовищем став справжній показ колекцій вишиваного одягу молодої сім’ї дизайнерів, що назвали свій бренд “Nirvana models”. Молоді дівчата і зовсім юні дітлахи продемонстрували на собі яскраві образи різних видів українського вбрання. Після гучного традиційного гала-концерту молодих талантів на головній сцені міста, публіку розважали відомі артисти українского шоу-бізнесу, зокрема популярний гурт “Скрябін” та учасник телешоу “Голос країни” Дмитро Самко. Святкування завершили драйвовою дискотекою та фаєр-шоу.

Автор - Надія Токарчук.

Читайте також: