На Рівненщині підприємство адаптувало свою продукцію під потреби військових

Підприємства області адаптують свою продукцію під потреби воєнного стану. Зокрема одне із підприємств налагодило виробництво «буржуйок» та котлів з альтернативним паливом.

Із діяльністю підприємства ознайомився заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

«Цей опалювальний сезон буде непростим. Тому маємо не тільки забезпечити централізоване теплопостачання, а й розглядати альтернативу. Важливо, що в такий непростий час підприємства Рівненщини продовжують працювати, а найголовніше – враховують потреби фронту. З настанням холодів попит на продукцію для обігріву зростатиме і у житловому фонді, і в польових умовах», - зазначив Ігор Тимошенко.

Так, на підприємстві виробляють продукцію, яка призначена для автономних та індивідуальних систем опалення: газові, твердопаливні та електричні пристрої. Окрім того, тут є сервісне обслуговування, ремонт і навіть замовлення запасних частин.

За словами гендиректора підприємства Володимира Редька, найбільшою популярністю в період воєнного стану користуються котли на твердому паливі. Вони можуть повністю обігріти будинок, незалежно від часу доби і вуличної температури.

Твердопаливні теплогенератори, які у народі називають «буржуйками» почали виготовляти нещодавно. Їх пристосували під потреби військових. В адаптованих «буржуйках» продумане все до дрібниць, а її вага не перевищує 54 кілограмів. Біля них військові можуть обігрітися, приготувати їжу, посушити одяг та взуття, адже у комплекті є спеціальні решітки.

Загалом асортимент підприємства налічує понад 300 модифікацій опалювальних апаратів з потужністю від 2 до 1000 кВт. Це газові, твердопаливні, електричні та водонагрівальні пристрої.

Читайте також: