На Харківщині двох міських голів звинувачують у державній зраді

На Харківщині Куп’янському міському голові повідомлено про підозру, а також затримані очільник Південного Олександр Брюханов, його заступник, керівник місцевого райвідділку поліції і дільничний інспектор за Статтею "Державна зрада".

Як повідомляє Офіс Генерального прокурора, 27 лютого 2022 року Куп’янський міський голова Геннадій Мацегора звернувся до командування збройних сил Російської Федерації, які незаконно розташовані на території м. Куп’янськ, з пропозицією у наданні підтримки та матеріального забезпечення під час знаходження російських військових на території міста. Міський голова забезпечив військовослужбовців збройних сил РФ транспортом, житлом, пальним та їжею на час їхнього перебування.

Він діяв умисно, з метою зміни меж території України, про що повідомив публічно в інтернеті.

Внаслідок вчинення таких дій територія м. Куп’янськ вийшла з адміністративного підпорядкування органів державної влади України.

Нагадаємо, що Геннадія Мацегору було обрано у 2020 році від партії ОПЗЖ.

Напередодні, голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов повідомив сьогоднішню спецоперація військових у якій затримали ще одного мера регіону:

Затримані мер Південного пан Брюханов, його заступник, керівник місцевого райвідділку поліції і дільничний інспектор за Статтею "Державна зрада". Це для розуміння тим, хто досі не зрозумів, що у нас війна і дозволяє собі переговори із ворогом! Ми не дамо здавати жодного сантиметру нашої землі. Це не просто слова. Військові наділі попереджають: затримкою вони проявили лояльність. Цитата: «розстрілювати будуть на місці».

Читайте також: