Малює картину за добу: визначили найкращу художницю Рівного 2023 (ВІДЕО)

Сьогодні визначили, хто отримає найпрестижнішу відзнаку Рівного з образотворчого мистецтва. Лауреаткою міської премії імені Георгія Косміаді стала Анна Вітрук - місцева художниця.

Рівнянка Анна Вітрук за все життя написала близько двохсот картин. У її доробку і пейзажі, і портрети, і натюрморти. Одну картину може писати не більше доби, аби настрій не зник. Каже: найважливіше те, з якими емоціями твориш. Бо тільки так картина зможе припасти комусь до душі. Тож цьогоріч роботу художниці відзначили і судді премії імені Георгія Косміаді - найпрестижнішої образотворчої відзнаки Рівного.

На додачу до мистецьких здобутків мисткиня Анна Вітрук цьогорічна найвидатніша художниця міста ще йзаймається благодійністю. Жінка неодноразово організовувала майстер-класи для дітей та внутрішньо переміщених осіб. Керівник центру "Я-Маріуполь" Богдан Дужик розповідає: разом з Анною вже працювали, а у майбутньому планують ще більше проєктів. А як глядач - її роботами вражений.

Загалом премія була заснована, аби увіковічнити пам'ять про видатного художника Георгія Косміаді та підтримати рівненських митців у галузі образотворчого мистецтва. Співорганізатори кажуть: таємним голосуванням обрали кращу з кращих.

Тож 11 щорічна мистецька премія імені Георгія Косміаді знайшла свою лауреатку. Художниця отримає 35 тисяч гривень, диплом та нагрудний знак.

Читайте також: