«До сліз приємно», - Серафим Біт-Харібі про концерт у Рівному (ВІДЕО)

У Рівне завітав відомий у світі православний грузин схиархімандрит Серафим Біт-Харібі, виконавець духовних піснеспівів арамейською - мовою Христа. Це перший і єдиний його концерт в Україні. Втім, вечір духовної музики мало не зірвався. Чому - знає наша Іванна Власюк.

З Грузії - з любов’ю. У Рівному відбувся концерт відомого грузинського схиархімандрита Серафима Біт-Харібі. Монах несе послух  у маленькому монастирі Стара Канда, що у Грузії та є єдиним служителем у світі, котрий здійснює літургію Іоанна Златоустого арамейською мовою, мовою на якій говорив Христос. Також ченець є автором музики до всіх духовних піснеспівів, котрі звучали на концерті.

Після виконання декількох пісень, під час розмови отця Серафима з глядачами у залі драмтеатру містично зникло світло, утім, темрява накрила майже все місто. Прикрість трапилась через пожежу на підстанції «Рівне-330», що на вулиці Млинівській. Однак це не завадило продовжити концерт ченцеві, у залі панувала тиша, а ліхтарі з камер операторів телеканалу  ITV підсвічували дійство. Згодом світло з’явилось і на сцену несподівано вийшов відомий український співак Олександр Пономарьов. Виявилось, що музикант спеціально приїхав з Києва, аби послухати отця Серафима, з якими потоваришували і навіть записали спільну пісню. 

“Добрий вечір! Рівне, я вас люблю! Ви великі молодці, що сьогодні зібралися, незважаючи на перепони, далеко не кожен артист зможе витримати такий концертний майданчик без світла. Тому оплески для Серафима, - каже Олександр Пономарьов. 

Після концерту рівняни поділились емоціями. Кажуть, задоволення від виконання отримали більше, аніж очікували.

Сам ж Серафим Біт-Харібі зізнався, що дуже нервував перед виступом, адже це його перший концерт в Україні. Втім, доброзичливість глядачів, атмосфера розуміння налаштувала його на відповідний лад.

- Звичайно, це дуже приємно, коли тебе приймають з любов'ю, з радістю. Я все це відчував. І мені реально дуже добре, до сліз добре, до сліз приємно, - зізнався Серафим Біт-Харібі. 

Команда телеканалу ITV media group була єдиним і ексклюзивним інформаційним партнером концерту схиархимандрита Серафима. І вже незабаром ви зможете побачити повну версію концерту на нашому телеканалі.

Читайте також: