Чому здорожчав ремонт у Рівненській музичній школі імені Лисенка

Фото зі сторінки Олександра Приходько

У приміщенні корпусу Рівненської дитячої музичної школи №1 імені Миколи Лисенка тривають ремонтні роботи. Попри те, що про ремонт говорилося вже кілька років, нещодавно депутати Рівненської міської ради виділили додаткові кошти на заклад. На що саме їх спрямують?

Нині у приміщенні відбувається повний демонтаж, повідомила у програмі "Акценти" на ITV media group заступниця міського голови Рівного Марина Кузмічова:

"Я рада тому, що роботи пішли, тому що викладачі мають змогу переконатися, що ті проект, який вони відстоювали, це не просто пофарбувати і побілити. Цей проект – це демонтаж повністю всього. Залишається тільки 4 стіни. І це ми бачимо на етапі демонтажу. Підрядник – фірма «Картакос» - нарешті дали відповідь, чому ж вони в минулому році не освоїли 1,5 мільйона. Нам надіслали офіційні листи з проханням зробити коригування проекту і врахувати там пожежну безпеку, додаткові роботи по фундаменту, які виявилися необхідними, врахувати нові ДБН по інклюзії, енергоефективність. Тобто фактично врахувати все те, про що ми так довго сперечалися з колективом. Тепер таки включити необхідність всього цього у проект просить підрядник."

148 тисяч гривень, які депутати Рівнеради виділили на своєму засіданні, спрямують на коригування проектно-кошторисної документації. 

"Проект робиться паралельно, до нового року він має пройти експертизу. Відповідно до цього часу знатимемо нову суму. Роботи ведуться одночасно, то підрядник обіцяє до кінця року, крім демонтажних робіт, зробити дах.," - відзначила Марина Кузмічова.

Читайте також: