БК "Рівне" представив новачків команди (ВІДЕО)

БК "Рівне" готується до старту нового сезону у Вищій Лізі. Завдання перед командою стоять непрості. Отримавши срібні медалі чемпіонату, керівництво клубу сподівається показати не гірший результат і у цьому сезоні. Сьогодні представили нових гравців, а також розповіли про тих, хто покинув рівненську команду. Більше знає наш Михайло Присяжнюк.  

Представники БК "Рівне" перед стартом нового сезону у Вищій лізі зустрілися із журналістами. За словами головного тренера, команда наразі працює над тактичними схемами. Розпочинати сезон непросто, кажуть у клубі, адже минулий рівняни закінчили із срібними медалями. Цей результат тиснутиме на гравців.

"Команда набирала оберти, і всі мабуть згадаєте, нашу кульмінацію чемпіонату, фінальну серію із БК "Одеса", де ми дали гідний бій дуже серйозному супернику і так само, не вистачило трішки, щоб здобути золоті медалі," - каже президент БК "Рівне" Сергій Ліщук.

Після закінчення минулого сезону, рівненську команду покинуло відразу три гравці основного складу: це Євген Коровяков, Андрій Калашников, який повернувся у свій попередній клуб "Говерлу", та Ілля Жуковський. Останній отримав пропозицію із Супер ліги та підсилив БК "Миколаїв". 

"Рівень наших баскетболістів росте, вони стають потрібні іншим командам, дуже важко втримувати людей, коли вони весь час прогресують і добиваються найвищих цілей."

У цьому сезоні рівненську команду підсилять декілька нових гравців. Серед них Августин Козанчук. Він гратиме на позиції першого номера. До цього виступав за БК "Житомир". З дня на день повинен підписати контракт із БК "Рівне", та от на який термін - не каже. 

"Приїхав сюди, щоб допомогти команді стати чемпіонами, тут крутий тренувальний процес, керівництво, дякую, за цей шанс," - розповів гравець БК "Рівне" Августин Козанчук.

Ще один новачок - колишній гравець криворізької баскетбольної команди Артем Водолазький. Попри те, що мав пропозиції із Супер-Ліги, вирішив приєднатися до рівненської команди. Гратиме на позиції легкого форварда. 

"Надійшла пропозиція від команди БК "Рівне", і я вирішив, що це хороший момент, зробити новий крок у кар'єрі, тому вирішив перейти в команду, яка в минулому сезоні зайняла в друге місце. Я підписав контракт, поки що на один сезон, в подальшому ми будемо дивитися на результати, можливо буде продовження," - каже гравець БК "Рівне" Артем Водолазський.

В тренерському штабі  вже готуються до серйозної боротьби із суперниками. Проблеми рівненській команді можуть створити клуби із Луцька, Івано-Франківська та Хмельницького. Останній дебютуватиме у цьому сезоні. Крім того, не варто забувати про принципового суперника із Одеси БК "Біпа". А от в  самому регламенті чемпіонату відбулися зміни. Він буде поділений на дві підгрупи Західну та Східу по 7 команд. З кожної підгрупи чотири кращі колективи гратимуть у плей-офф. 

"Перші чотири команди  з нашої групи із групи сходу, після чого розіграють між собою, стінка на стінку перше - восьме місце, і після цього вже будуть проведені вже ігри плей-оф," - каже головний тренер БК "Рівне" Михайло Переверзій.

Готується до нового сезону і жіноча команда БК "Рівне". Вони нещодавно повернулися із Одеси, де провели два товариські матчі із місцевим "Інтерхімом". Головна заслуга тренерського штабу - збереження складу команди. В новому сезоні буде непросто, суперники підсилились легіонерками із США та Сербії. Перша гра  відбудеться вже цими вихідними з київським "Динамо". 

"Будемо намагатися по максимуму використати цей тиждень, щоб виправити ці помилки, які у нас явно проявилися на іграх з Інтерхімом і будемо налаштовуватися на перемогу," - розповів головний тренер жіночої  БК "Рівне" Валерій Жартун.

А от на чоловічу команду БК "Рівне" у новому сезоні чекає 56 ігор. ITV media group - головний інформаційний партнер рівнян. Тому за іграми можна слідкувати у прямому ефірі нашого телеканалу. 

"Всі ті, хто не зможе бути присутніми на матчах, будь ласка, приєднуйтеся до ITV media group, там буде трансляція, ви можете отримати всю інформацію," - розповів президент  БК "Рівне" Сергій Ліщук.

Чоловіча команда стартуватиме в новому сезоні з гри проти Івано-Франківської "Говерли". 

Читайте також: