Які вакцини від COVID-19 залишилися на Рівненщині

Вакцини Covishield (Індія) на Рівненщині не залишилося зовсім, CoronaVac - 77 тисяч доз, Comirnaty (або більш відома назва Pfizer та BioNTech) - 31 тисяча, Moderna - трохи більше п'яти тисяч. Найбільше ж вакцини AstraZeneca - 142 тисяча доз. Про це ITV media group повідомила координаторка вакцинації в області Олена Гандзюк.

Що стосується термінів придатності вакцин, то частина насправді має термін до жовтня-листопада. А частина, здебільшого це стосується AstraZeneca, має значно довший термін зберігання.

"Ми переконані, що встигнемо використати всі вакцини вчасно," - наголошує координаторка вакцинації в області.

У той же час, за словами Олени Гандзюк, кожну вакцину визнає різна кількість країн. Найбільше - 142 країни - визнали AstraZeneca, тоді як Comirnaty - 125, Moderna - 86, Covishield - 60 країн, щоб не було міфів, що її не визнає світ, і CoronaVac - 48 країн. 

"CoronaVac - це однодозна вакцина, тобто в одному флаконі - одна доза. Вони для маломобільних, для людей похилого віку. Саме до них з цією вакциною найчастіше виїжджають мобільні бригади. Такі люди менше подорожують, а от для тих, хто хоче більше їздити краще підійде AstraZeneca," - каже Олена Гандзюк.

Нагадаємо, Рівненщина знаходиться на межі жовтої зони.

Читайте також: