На межі жовтої зони: як відбуватиметься навчання на Рівненщині? (ВІДЕО)

З 13 вересня Рівненщина може перейти у "жовту" зону. Це анонсував Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на нараді в офісі президента. Що зміниться і головне, як відбуватиметься освітній процес - далі у сюжеті.

З 13 вересня є ймовірність, що вся Україна перейде в "жовту" зону. За словами головного санітарного лікаря області, впродовж останніх семи днів епідситуація на Рівненщині стрімко погіршується.

Ми маємо 367 випадків, що складає +60%, у порівнянні з попередніми семи днями. Тенденція щодо погіршення буде продовжуватися. І однозначно, що в найближчі дні Рівненщина, яка тримається серед 6 областей, які забезпечують Україну зеленою зоною, увійде в жовту, - Роман Сафонов головний санітарний лікар Рівненщини

А це означає, що на Рівненщину повернеться ряд обмежень. Найбільше вони стосуватимуться масових заходів. Що ж до освітнього процесу, то очна форма навчання буде лише у тих закладах, де 80% педагогів вакциновані.

У нас в області налічується 1230 закладів освіти різних рівнів. Станом на сьогодні 80% вакциновано лише 46 закладів. Решта не вакциновано. У нас 140 закладів, де вакцинація наближена до 80%, - Сергій Подолін перший заступник голови Рівненської ОДА

А от, що стосується міста, то тут ситуація критична. За словами першого заступника голови РОДА, у Рівному немає жодного освітнього закладу, де були б вакциновані 80% педагогів. Чи навчатимуться в умовах жовтої зони школярі Рівного дистанційно, сказати поки що чиновники не готові. Не краща ситуація й по області.

Сьогодні є можливість нам як мінімум 50% не закривати на дистанційне, ми дивимось по темпам вакцинації, - Сергій Подолін перший заступник голови Рівненської ОДА

Нині в області провели вже майже 214 тисяч щеплень від коронавірусу. Серед них курс вакцинації пройшли 13 дітей від 12 до 15 років та 854 підтілка у віці 17-ти та 18-ти років. Вони отримали вакцину компанії "Pfizer".

Читайте також: