У Рівненських школах вперше в Україні навчають тактичній медицині за стандартами НАТО

16 жовтня у Всесвітній день перезапуску серця у Рівному відбувся флешмоб з показового масового проведення серцево-легеневої реанімації на манекенах.

Захід проводився з метою інформування населення про важливість навичок з домедичної допомоги та у звʼязку із впровадженням з 1 жовтня 2019 року в освітніх закладах міста курсу з тактичної медицини «Умій врятувати життя». Одночасно більше 150 учнів показали на 35 манекенах, як проводити серцево-легеневу реанімацію. У флешмобі, організованому управлінням освіти Рівного та громадської організації «Рівне-Такмед», взяли участь керівники гуртків «Умій врятувати життя» з усіх шкіл міста та їхні учні.

– Кожна людина може навчитися рятувати життя інших людей, тож ми звернулися з такою ініціативою до міської влади. Вони нас підтримали, виділили фінансування, закупили учбові манекени, турнікети та бандажі. В кожній школі є назофарингеальна трубка та всі необхідні розхідники. Це не тільки BLS (англ. Basic Life Support – основи підтримки життя), але й тактична медицина. І ми, як інструктори з тактичної медицини, впроваджуємо у школах такі навчальні курси за стандартами НАТО, – розповіла голова ГО «Рівне-Такмед» Тетяна Воронцова. До слова, Рівне стало першим містом в Україні, у школах якого в рамках позашкільної навчальної програми запроваджено систему практичного навчання з домедичної допомоги.

Олексій Мосейченок, АрміяInform

Читайте також: