Паралімпійці з Рівненщини отримали нагороди

Троє спортсменів з Рівненської області, які здобули призові місця на Паралімпіаді в Токіо та Чемпіонаті світу в Копенгагені, отримали обласні відзнаки та збільшені грошові сертифікати.

«Учасники цьогорічної паралімпіади відчули новий рівень підтримки від обласної влади. Адже вперше отримують сертифікати на грошові премії, які збільшені в 4 рази. Уся Рівненщина переживала під час змагань, а тепер – щиро пишається вашими високими здобутками. Щиро дякую кожному спортсмену та бажаю подальших успіхів», – сказав перший заступник голови РОДА Сергій Подолін.

Так, відзнаки отримали двоє Паралімпійців та їх тренер:

  • Микола Синюк – Майстер спорту України міжнародного класу з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, срібний призер ХVІ літніх Паралімпійських ігор Токіо-2020, чемпіон світу з параканое 2021 року в м. Копенгаген (Данія).
  • Наталія Лагутенко – Майстер спорту України міжнародного класу з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, учасниця ХVІ літніх Паралімпійських ігор Токіо-2020 (5 місце), бронзова призерка чемпіонату світу з параканое в м. Копенгаген (Данія).
  • Леонід Камлочук – тренер призерів чемпіонату світу з параканое.

Вони отримають підвищені премії з обласного бюджету. За ІІ місце спортсмен отримає 400 тис. грн (раніше було 95тис. грн), за ІІІ – 300 тис. грн (раніше 71 тис. грн). Спортсмен, який посів V місце – 75 тис. грн (раніше 23 тис. грн). Збільшені суми отримають також їхні тренери.

Також нагороду та грошовий сертифікат отримала Олена Циганкова – Майстер спорту України, бронзова призерка чемпіонату світу з веслування на байдарках і каное 2021 року в м. Копенгаген (Данія).

Читайте також: