Консервуємо щавель на зиму: простий рецепт

Що може бути кращим, за можливість насолоджуватися кисло-солодким зеленим борщем зі щавлем взимку. Сезон цієї унікальної рослини, що росте в Україні, починається наприкінці весни та продовжується літніми місяцями.

Восени та зимою щавель важко знайти навіть у великих супермаркетах. Але добра новина у тому, що його можна заготовити про запас. По-перше, помити, порізати, розкласти в герметичні пакети та заморозити. По-друге, законсервувати і тим самим продовжити його термін зберігання мінімум на рік. Для цього потрібні лише листя щавлю, сіль, вода та до 15 хвилин вашого часу.

ПОРАДИ ЩОДО ПРИГОТУВАННЯ КОНСЕРВОВАНОГО ЩАВЛЮ

Переберіть листя щавлю та приберіть пошкоджені. А сіль використовуйте кухонну кам’яну. Зауважте, що щавель в процесі приготування значно зменшиться в об’ємі.

ІНГРЕДІЄНТИ

На баночку 200 мл:

  • 300 г щавлю 
  • 150 мл води 
  • 1 ч. л. солі без гірки 

КОНСЕРВУЄМО ЩАВЕЛЬ НА ЗИМУ: ПРОСТИЙ РЕЦЕПТ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування консервованого щавлю. Беріть 300 г, перекладіть в друшляк та добре промийте, потім викладіть на паперовий рушник, аби позбутися зайвої вологи. Стерилізуйте банки та кришки.

Читайте також: Як заморозити свіжу зелень на зиму: поради

консервированный щавель

 КРОК 2

Відріжте жорсткі стебла щавлю, а для консервування поріжте частину, де свіже листя.

консервированный щавель

 КРОК 3

У невеликій каструлі закип’ятіть 150 мл води, додайте 1 ч. л. солі без гірки та перемішайте до розчинення.

консервированный щавель

 КРОК 4

Викладіть нарізаний щавель у киплячу воду на 3 хвилини. В цей час перемішайте його, аби він зменшився в об’ємі. Щавель має стати трохи тьмянішим, втратити свій яскравий зелений колір. Але це норма, не хвилюйтеся.  

консервированный щавель

 КРОК 5

Розкладіть щавель разом із рідиною в банку та закочуйте кришкою. Переверніть банку догори дном та залиште на добу. Потім переставте у холодильник, підвал чи льох. Використовуйте для приготування зеленого борщу разом із рідиною. Пам’ятайте, що щавель вже солоний, коли будете готувати щось із ним.

консервированный щавель

 

Читайте також: