30 жовтня на Рівненщині висаджуватимуть дерева

Фото ілюстративне

Усе відбуватиметься в рамках проєкту "Озеленення планети", який покликаний привернути увагу до проблеми глобальної зміни клімату та об’єднати якнайбільше людей навколо відновлення екосистеми, масштабного озеленення України.

До проєкту також долучилися й лісівники. 

«Цьогоріч у квітні держлісгоспами на 48 ділянках було висаджено понад 260 тисяч сіянців дерев. Цієї осені акцію «Озеленення України» поєднаємо з ініціативою «Створюємо ліси разом» у рамках реалізації програми Президента «Зелена країна», що передбачає висадку 1 мільярда дерев за 3 роки. Посадковий матеріал забезпечать лісгоспи. З 1 жовтня держлісгоспами висаджено більше ніж пів мільйона сіянців на площі понад 80 гектарів» - розповів начальник відділу лісового та мисливського господарства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Панчук.

Також за його словами, лісівники беруть активну участь у висадці дерев напвколо населених пунктів, створенні скверів та парків.

Для участі в акції потрібно зайти на сайт greeningplanet.org, залишити там свою анкету. А вже наступної суботи, 30 жовтня, долучитися до висадки дерев.

Нагадаємо, у Рівному стартував громадський бюджет озеленення.

Читайте також: