У Рівному започаткували "зелений громадський бюджет" (ВІДЕО)

Тридцятого вересня на сесії Рівнеради депутати підтримали громадський бюджет озеленення. На "зелений бюджет" передбачили три мільйони гривень з міської скарбниці, хоча ініціатори просили десять. Більше дивіться у нашому матеріалі.

Озеленення в місті за три мільйони гривень. Рівне перше місто в Україні, яке матиме зелений громадський бюджет. Згідно з розробленим положенням, кошторис великого проєкту в рамках громадського бюджету озеленення не повинен перевищувати 1 мільйон гривень, а малого - 200 тисяч гривень.

У наступному році ми можемо реалізувати завдяки громадському бюджету озеленення деякі такі проекти, які будуть хорошими прикладами саме в цьому напрямку. І поки ми напрацьовуємо саме план заходів адаптації міста до зміни клімату, вважаю, що це хороший може бути такий перехідний інструмент для того, щоб зробити кілька вже яскравих пілотів, - Оксана Майборода депутатка Рівнеради

На нашому телеканалі у програмі "PROполітику" членкиня координаційного комітету громадського бюджету Рівного Ірина Стасюк анонсувала що зібрати проекти та провести голосування за них вперше в рамках громадського бюджету планують до кінця цього року. Робитимуть це на платформі громадського бюджету Рівного.

В громадському бюджеті озеленення, основна ідея це проекти направлені на озеленення, або природо-орієнтовані рішення. Наприклад, зробити там стежки в парку або облаштувати цей парк і визначити, що це там парк, або скверики в певній території міста або громади. Сюди ж відноситься можливість подавати ідеї мешканцям спільним простором користуватись. Наприклад, між будинками, між ОСББ, - Ірина Стасюк членкиня координаційного комітету Громадського бюджету

Уже з жовтня цього року мешканці громади зможуть подавати свої проєкти, спрямовані на озеленення рідного міста. А реалізовуватися проєкти-переможці будуть уже в наступному році.

Читайте також: