Звільнений заступник міського голови Костополя повернувся на роботу

Заступник міського голови Костополя Сергій Герук, якого ще 6 серпня звільнили за згодою сторін, продовжує працювати. Таке повідомлення вчора з'явилося на Фейсбук-сторінці Костопільської міськради. 

Нагадаємо, відповідне розпорядження про звільнення Сергія Герука підписав тодішній в.о. міського голови Костополя Давид Дідух. Однак, вчора останнього депутати міськради відправили у відставку, заодно звільнили із посади голови бюджетної комісії Олексія Кособуцького. 

Сергій Герук зайняв посаду заступника міського голови восени 2020 року після місцевих виборів і працював до серпня 2021. Він працював профільним заступником з питань освіти, культури, молоді і спорту.

- Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (абз. 3 ч. 1 ст. 10) визначено, що прийняття на службу в органи місцевого самоврядування здійснюється: на посади заступників сільського, селищного, міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету сільської, селищної, міської, районної у місті ради — шляхом затвердження відповідною радою.

Таким чином, звільнення з посади мало б відбутись на підставі рішення сесії міської ради, але враховуючи ситуацію, яка склалась за результатами позачергової сесії та відповідно відсутність такого рішення – Сергій Герук, заступник міського голови, продовжує працювати у штатному режимі, - пояснили у міській раді. 

Читайте також: