Жителю Сум присудили чотири роки за ґратами за смертельну ДТП на Рівненщині

Такий вирок виніс 21 жовтня Рівненський районний суд. 22-річного засудженого взяли під варту одразу після судового засідання.

Нагадаємо, автопригода сталася близько 20 години 25 серпня 2020 року у селі Вересневе. У ході досудового розслідування слідчим встановлено, що того вечора 55-річний водій «Audі А6», здолбунівчанин, зупинив транспортний засіб на узбіччі у зв’язку із технічною несправністю. Для допомоги йому зупинився також кермувальник автомобіля «Kia Ceed», 38-річний рівнянин разом із 24-річним пасажиром із Гощанського району.

В цей час 22-річний житель міста Суми, водій автомобіля «Renault Megane», проявив неуважність до дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості руху, втратив контроль над авто та за межами проїзної частини допустив наїзд на стоячий  автомобіль «Audi А6», в салоні якого перебував 63 - річний пасажир, житель селища Квасилова. Від удару автомобіль «Audi A6» за інерцією здійснив наїзд на автомобіль «Kia Ceed». 

Біля зазначених транспортних засобів перебували іще троє чоловіків, двоє з яких внаслідок наїзду отримали травми різного ступеня.

Крім того, внаслідок ДТП тілесні ушкодження отримав і 63-річний квасилівчанин — він через три дні помер у реанімації, не приходячи до свідомості.

Пасажир «Кіа» та водій «Audі» отримали відповідно тяжкі та середнього ступеня тяжкості тілесні ушкодження.

Кермувальник відповідно до освідування на момент ДТП був тверезий і спочатку запевняв, що знепритомнів. Утім, комісійна судово-медична експертиза не підтвердила наявність у чоловіка хвороби, пов’язаної із втратою свідомості. А що стало причиною наїзду на два припарковані на узбіччі автомобілі — пояснити так не зміг.

Зловмиснику повідомили про підозру у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом у березні цьогоріч скерували на розгляд суду.

Вирок поки що не набрав законної сили. Впродовж 30 днів підсудний має право його оскаржити.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: