Жителька Рівненщини відзначила 100-літній ювілей

18 січня виповнилося рівно 100 років здолбунівчанці Тетяні Сайчун. Народилася наша землячка далекого 1922 року, у морозну Вілію, перед Йорданом, у селі Осова, Холмського повіту.

Онучка ювілярки Оксана Субурай розповідає, що бабуся пам'ятає і роботу на панській лісопосадці іще в дитинстві, і шлюб у 16 років на догоду тодішнім традиціям, і лихоліття ІІ Світової війни, і виселення етнічних українців із земель Холмщини, і дорогу у товарних вагонах до Миколаївської області, і втечу звідти назад, до Західної України...

Після повернення Тетяна Сайчук жила спершу в Тучині, далі у Глинську і лише потім переїхала до Здолбунова, де до самої пенсії пропрацювала на цегельному заводі.

Там отримала виробничу травму: затягло руку в конвеєр. Як результат, півтора місяці лікарні і довге відновлення. Овдовіла іще у 1980-му році, маючи 58 років. Вже на пенсії вона постійно куховарила по весіллях, ніколи не полишала праці по господарству і на городі.Лишається енергійною і життєрадісною і дотепер. І досі на Великдень сама пече паски і пише писанки.

- В глибоких очах - безмежна любов, що її бабуся Таня вже багато років дарує своїм нащадкам: двом донькам, сімом онукам, вісьмом правнукам і двом пра-правнукам! - каже Оксана Субурай.

Читайте також: