Жіноча БК “Рівне” розпочинає новий сезон (ВІДЕОТРАНСЛЯЦІЯ)

Жіноча команда Баскетбольного клубу “Рівне” повністю зберегла склад з минулого сезону і стартує у Чемпіонаті Суперліги 21/22. Перші ігри рівнянки проведуть на власному майданчику проти столичного “Динамо-НПУ”.  Трансляцію здійснює ITV media group.

До нового сезону команда підійшла з минулорічним складом. Вдалося зберегти всіх лідерок. На скільки за літнє міжсезоння покращили свою майстерність гравчині покажуть вже матчі в сезоні. Для всіх баскетболісток, окрім “дорослих” Спиридонової та Шматової в перерві між чемпіонатами відпочинку було мало. Адже, всі вони грали за збірні України різних вікових груп на Єврочеленджерах Чемпіонату Європи. Про це повідомляє інформаційна служба БК "Рівне".

Активна фаза підготовки до сезону в команди розпочалася лише в серпні. Окрім тренувань, жіноча БК “Рівне” провела два товариські поєдинки в Одесі проти ще одного учасника Суперліги “Інтерхім”. Суперниці обмінялися перемогами, спершу сильнішими були господарки 66:54, а в повторній грі – рівнянки 75:73.

Щодо наших суперниць, то саме іграми з “динамівками” БК “Рівне” завершувало минулий сезон. Це були чвертьфінальні матчі плей-оф Суперліги. Тоді, киянки в трьох іграх стали сильнішими здобувши перемоги 71:61, 76:66 та поступившись 74:70. В цих матчах визначальними стали участь відразу трьох темношкірих легіонерок в складі столичного клубу.

На цей сезон в заявці “Динамо-НПУ” тільки одинадцять гравчинь, серед яких лише одна американка – Кеондріа Шунджа Келловей. Повний ростер команди має такий вигляд: Ангеліна Бондзюх, Кеондріа Шунджа Келловей, Світлана Радіонова, Олена Рижова, Ірина Савчук, Оксана Фастова, Катерина Мікульська, Оксана П`янтак, Анна Шевченко, Ірина Бугайова, Софія Царук.

Нагадаємо, що в цьогорічному чемпіонаті Суперліги гратиме вісім команд. Порівняно з минулим сезоном відсутні “Вінницькі Блискавки”, але додався ще один представник столиці – “Будівельник”. Тепер Київ в цих змаганнях представляє відразу три команди – це “Київ-Баскет”, “Динамо-НПУ” та “Будівельник”. Зазначимо, що у міжсезоння доволі потужно підсилились чотири команди – це діючий чемпіон “Прометей”, а також “Київ-Баскет”, “Будівельник” та “Чайка”. Саме їх фахівці називають головними претендентами на медалі.

Читайте також: