Завдання МВС щодо забезпечення публічної безпеки на етапі підготовки та під час проведення виборчої кампанії 2019 року для ДСНС є пріоритетними

Головуючий на засіданні очільник МВС Арсен Аваков підкреслив, що питання забезпечення безпекової складової, а також питання забезпечення законності стосується всіх без винятку органів державної влади і всіх органів МВС.

“Міністерством внутрішніх справ спільно з Центральною виборчою комісією та громадянською мережею «ОПОРА» створена система оперативного реагування на порушення виборчого законодавства. Ви звертаєтесь до нас, коли бачите порушення, ми проводимо перевірку. І якщо є порушення, є відповідна реакція, як з боку МВС так і з боку ЦВК”, - сказав Арсен Аваков.

У свою чергу, Микола Чечоткін зауважив, що з метою забезпечення оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації під час проведення виборів органи управління та підрозділи ДСНС будуть знаходиться у посиленому режимі несення служби.

“У системі ДСНС на цілодобовому чергуванні перебуватиме близько 7 тис. чоловік особового складу та 2 тис. одиниць пожежно-рятувальної і спеціальної техніки. У разі ускладнення оперативної обстановки можливе посилення сил і засобів ДСНС до 13 тис. чоловік і 3 тис. одиниць техніки. На випадок виявлення вибухонебезпечних предметів у місцях проведення виборів передбачається чергування піротехнічних розрахунків загальною чисельністю 125 чоловік та 50 одиниць техніки. Для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації та проведення екстреної медичної евакуації сплановано чергування 9 повітряних суден ДСНС”, - уточнив Голова Служби.

Микола Чечоткін також зазначив, що з урахуванням досвіду, отриманого під час проведеного у грудні 2018 року тактико-спеціального навчання МВС, на місцях уточнюється порядок спільних дій територіальних органів ДСНС з Нацполіцією та Нацгвардією.

Крім того, представники виборчих комісій та обслуговуючий персонал об’єктів, на яких будуть розміщені виборчі дільниці, пройдуть інструктажі з питань пожежної і техногенної безпеки.

Завершуючи доповідь, Микола Чечоткін підкреслив, що Державна служба з надзвичайних ситуацій є і буде залишатися поза політикою.

“Мною заборонено участь особового складу у передвиборчій агітації, використання техніки, адмінбудівель та відомчих засобів масової інформації в інтересах політичних сил чи кандидатів”, - наголосив Голова ДСНС.

Прес-служба ДСНС України

Читайте також: