Замість води - бруд: через кого страждають рівняни? (ВІДЕО)

У кранах замість води кава з молоком. На Рівненщині люди вже більше тижня потерпають від неякісної води за яку вони мусять платити, як і за ремонт зіпсованої побутової техніки. Скільки ще страждатимуть мешканці Колоденки та чи відшкодують їм витрачені гроші, - дізнавалися наші журналісти.

Рівне закінчується і починають джунглі, - так кажуть мешканці села Колоденка. Бо ж тут як не світло відключать, то, замість чистої води, подають каву з молоком.

"В нас біжить рижа вода, просто рижа, така, що ні прати, ні їсти поготувати, ні чаю, ну абсолютно нічого. Непридатна до вживання абсолютно. Мусимо купувати, виходимо з ситуації як можемо. Така рижа.... Чай мабуть світліший, ніж у нас біжить вода. Що нам пускають, за що ми гроші платимо? Не знаю. Позабивалося все. Пральна машина забилася, котел забився. Знущання над народом", - житель села Колоденка Леонід Ларіонов

Таке знущання Леонід з родиною терпить вже близько 10 днів. За цей час господарю довелось викласти кругленьку суму за ремонт котла, який вийшов з ладу через брудну воду.

 "Кавова машина забита теж, все забито. Все в іржі. Показати фільтр? Та там знущання, навіть показувати не хочу", - житель села Колоденка Леонід Ларіонов

Навіть фільтр не рятує ситуацію. Раніше Леонід його змінював раз у три місяці. Востаннє господар замінив очищувач три дні тому. Каже, навіть за довгий термін використання він ніколи не був у такому стані. А сьогодні під час обідньої перерви вода з крану і зовсім перестала текти. Та така проблема у селі не на одній вулиці. Тому зараз тут у кожній оселі є запас води для приготування їжі.

"В мене он стоять каністри, чоловік із сином привозять воду з Колоденки, просять у людей, із криниці, чи в кого є свердловина, щоб хоча б їсти зготувати. Ні попрати не можна, навіть руки страшно мити, чесне слово, такою водою. Вона не мутна, вона просто чорна. І зверху, навіть, якщо в щось набрати, то така плівка утворюється із якимось сміттям. В сусідів позабивались фільтри, тиск упав", - жителька села Колоденка Олеся Карнаух

Сьогодні вода стала чистішою, проте господиня з осторогою миє руки. Син Олесі Карнаух, Тарас, зняв відео та жартома продемонстрував, якого кольору рідина вибігає з крана. Її назвати придатною до вживання, складно.

Нова функція з'явилась у комунальників, можна собі замовити щоб лився чай зразу з крану.

Жарти жартами. Та ось від цього страждають люди, котрі вдіяти нічого не можуть. Бо ж як виявилось, причина брудної води - часті прориви застарілих труб.

"На водогоні, до якого підключені споживачі вулиць Рівненська, Молодіжна та Курчатова, діаметр 500, по вулиці Галицького ми мали два пошкодження за останні 10 днів. Що й спричинило, допускаю, те, що на сьогоднішній день у мешканців вказаного мікрорайону, можливе таке явище, як брудна вода з кранів. Насправді після кожного завершення ремонтних робіт, аварійна бригада постійно промиває водопровід", - головний інженер РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрій Грухаль

Промивали і щось пішло не так. Бо ж проблема з неякісною водою у цьому мікрорайоні не зникла. Андрій Грухаль зазначає, жителі села повинні самостійно слідкувати, яка вода потрапляє до домівок, аби побутова техніка не псувалась.

"При спорожненні води виникає таке явище, що при відновленні водопостачання оцей наліт, з внутрішньої поверхні води, вимивається потоком, і тому вода має такий колір. Ну звичайно її треба відстоювати, якщо для своїх потреб брати. В принципі, той осад осідає", - головний інженер РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал»  Андрій Грухаль

Обіцянок про те, коли вода стане чистою головний інженер не дає, натомість запевняє, - Рівнеоблводоканал може забезпечити підвезення питної води до домівок. 

Читайте також: