Замість садочка багатоповерхівка: у Рівному збудують будинок для прокуратури

Депутати Рівнеради виділили земельну ділянку для Рівненської обласної прокуратури для забудови, однак мешканці мікрорайону "Ювілений" проти, адже тут планували подубувати дитячий садочок.

Про це повідомляє ITV media group.

«Актуальність для працівників прокуратури була викликана тим, що наразі в штаті прокуратури як обласної, так і окружної Рівненської перебуває близько 160 працівників. Третина з них перебуває на квартирному обліку, це такі самі в тому числі мешканці міста. Ці люди потребують поліпшення житлових умов або надання житла. Необхідно зазначити, що з 2012 року жодного житла працівникам прокуратури не надавалось. В той же час відповідно до Закону України "Про прокуратуру" статті 83 передбачено, що після призначення на посаду прокурори, які потребують надання житла або поліпшенням житлових умов забезпечуються житлом за місцем проживання, - повідомив заступник керівника Рівненської обласної прокуратури Романчук Павло.

Та додав:

"Ми маємо, що в залежно від вартості земельної ділянки, яка буде встановлена. Отримати 15-20 квартир з яких за нашим баченням, щонайменше три квартири ми хочемо передати міській раді для подальшого виділення особам з числа учасників АТО/ООС або членам сімей загиблих"

Мешканці ж Ювілейого збирають підписи проти цієї забудови.

"Громада на ювілейному вона проти забудови для прокуратури міста Рівного. Раніше були проведені роботи, щоб на цій ділянці було встановлено дитячий садочок, а також обговорювали можливість встановити скерик для нашого мікрорайону. Наш мікрорайон він дуже сильно забудований і далі продовжує забудовуватись. У нас є 19 школа, нам вкрай необхідний той садочок про який раніше велась мова і чомусь ця робота була заблокована на комісіях. Громада мікрорайону Ювілейного в кількості близько 5 тисяч людей проти цієї забудови, - зазначив Сергій Оліфер представник громади мікрорайону "Ювілейний"

Читайте також: