Захистити від кору може лише вакцинація

Кір - заразне інфекційне захворювання, переконаний начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук:

«Кір передається від хворої людини повітряно-крапельним шляхом, тобто при чханні, кашлі або навіть розмові. Вірус може жити в повітрі та на різних поверхнях до двох годин після того, як хворий залишив приміщення. За статистикою, 9 з 10 невакцинованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені».

 

 

Як повідомили в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації, минулого року висока захворюваність реєструвалась в обласному центрі, а також у Рівненському, Корецькому, Здолбунівському, Радивилівському, Гощанському, Дубенському та Костопільському районах. За минулий рік більше 3 тисячі осіб захворіло на кір.

 

«Ситуацію із розповсюдженням кору на Рівненщині можна врегулювати вакцинацією. Варто активізувати інформування населення про актуальність імунопрофілактики для того, щоб більше було вакцинованих дітей і дорослих. Необхідно дотримуватись термінів календаря щеплень і якомога скоріше надолужити, якщо пропустили планову вакцинацію», - зазначає Світлана Богатирчук-Кривко.

 

 

Станом на 7 лютого у Рівненській області в наявності понад 43 тисячі доз вакцини КПК (кір, краснуха, паротит). А протягом останнього тижня вакциновано більше 3 тисячі людей.

 

 

Якщо ви контактували з хворим на кір, убезпечити чи значно знизити ризик захворювання може вакцинація. Зверніться до свого лікаря –  терапевта чи сімейного лікаря, щоб з’ясувати, чи маєте ви достатній захист від кору і чи вам треба зробити щеплення.

 

Рівненська обласна державна адміністрація


Читайте також: