Забудовник привласнив понад 2,6 млн гривень п'яти мешканців Рівного - справу передали до суду

За версією слідства, підозрюваним є 35-річний керівник підприємства, яке займалося зведенням багатоквартирних житлових будинків на території міста Рівне. За період з 2016 по 2017 роки підозрюваний отримав в касу підприємства суму у понад 2,6 млн. грн. Ці кошти сплатили п’ятеро місцевих жителів за майбутні квартири у відповідному будинку.

«У подальшому, в порушення вимог законодавства, зазначену суму грошових коштів підозрюваний на рахунок підприємства в банківській установі не вніс, а отримані кошти привласнив, використавши на власні потребизазначають у пресслужбі Прокуратури Рівненської області.
Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 35-річного жителя Хмельницької області, якого обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 4, 5 ст. 191 КК України (привласнення ввіреного майна у великих та особливо великих розмірах, вчинене службовою особою) та ч. 1 ст. 366 КК України (підроблення офіційних документів). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Рівненській області. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: