За неносіння маски відтепер встановлюється спеціальна відповідальність

Кабінет міністрів схвалив проект закону, яким встановлюється спеціальна відповідальність за неносіння масок громадянами. Урядовці на засіданні розглянули проект закону про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення.

"Законопроект встановлює спеціальну відповідальність за неносіння масок громадянами України. Відповідальність буде передбачена в Кодексі про адміністративні правопорушення та окремо - відповідальність юридичних осіб - власників відповідних будинків, споруд, громадського транспорту під час перебування громадян, які зобов'язані пропускати таких громадян у вказані приміщення лише за наявності відповідних масок. Встановлюємо відповідальність за це", - заявив міністр юстиції Денис Малюська.
Щодо суми штрафів, то наразі відомі лише стягнення із юридичних осіб.
«Для фізичних осіб штрафи порівняно невеликі - по суті йде навіть трохи зменшення штрафів, ніж зараз передбачено загальними правилами порушення карантину», — зазначив міністр. При цьому, цифри він не назвав.
Що стосується юридичних осіб, то їх штрафи більші.
«Для юридичних осіб суми великі - від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 грн до 5100 грн — ред.)», — резюмував Малюська.

Читайте також: