З бюджету повернуто понад 5,5 мільйона гривень, тим, хто скористався податковою знижкою

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС Анатолій Клячук, станом на 01.07.2019 року, в результаті проведених розрахунків, 2674 громадянам виплачено 5 мільйонів 616 тисяч гривень.

Як свідчить статистика, отримуючи офіційні доходи жителі області все частіше реалізують своє право на повернення частини сплаченого податку на доходи фізосіб.

Нагадаємо, скористатися своїм правом на податкову знижку можуть громадяни, які минулого року отримували заробітну плату і понесли певні витрати, перелік яких визначений Податковим кодексом України.

До переліку витрат, дозволених для включення до податкової знижки, включаються: сума коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення; частина сплачених процентів за іпотечним житловим кредитом у порядку, встановленому статтею 175 ПКУ; сума коштів або вартість майна перерахованих (переданих) у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, які відповідають умовам, встановленим пунктом 133.4 статті 133 ПКУ; сплата страхових платежів за договорами довгострокового страхування життя та пенсійних внесків у рамках недержавного пенсійного забезпечення; оплата допоміжних репродуктивних технологій; оплата державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита; сума коштів, сплачених у зв’язку з переобладнанням транспортного засобу на альтернативні види палива; сума коштів у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи; сплата коштів на будівництво (придбання) доступного житла.

Під час заповнення декларації фіскальна служба області радить уважно вносити дані та перевіряти правильність вказаних реквізитів банківського рахунку, на який будуть перераховані кошти.

Документи приймаються до 31 грудня 2019 року.

Повідомляє ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також: