Як щодня проходять тренування рівненських поліцейських?

Більшість вільного часу патрульні поліцейські проводять на «резервах» – місцях, де проходять їхні щоденні тренування, а також у їхньому залі.

Розповісти  про тренування поліцейських погодився Бохер Сергій Михайлович.

Розкажіть, будь ласка, про Ваші тренування. Як саме вони проходять і скільки годин Ви займаєтесь на день?

– Будь-який поліцейський повинен самовдосконалюватися у вільний час, так, як роблю я та мої колеги. У нас є резерви (місце, де займаються поліцейські), де ми проводимо свій вільний час. Кожен день ми починаємо з пробіжки. Завжди бігаємо в парку, переважно два кола, а далі поліцейські займаються, хто чим любить. Я, наприклад, полюбляю жати штангу, підтягуватися, робити базові вправи на силу.

Якщо дівчина, або хлопець хоче стати поліцейським, вони складають тест на фізичну підготовку? Чи справді фізична підготовка має значення?

– У поліцейських інші вимоги, а у ТОРі ми складаємо тест Купера. Усталених нормативів як таких немає, проте, ми повинні вкластися у 13 хвилин: підтягуємось на турніку, біжимо 100 метрів. Опісля тесту Купера, одягаємо боксерські рукавиці та між собою б’ємось. Також займаємось рукопашним боєм.

Ви згадували про тест Купера, чи не могли б розповісти, що це?

– Тест Купера – це тест на фізичну підготовку людини, а саме: віджимання 10 разів, 10 разів стрибки «жабкою», 10 разів прес та випригування і так чотири рази підряд. Людина повинна зробити це якомога швидше.

Чи відбуваються у Вас постійні перевірки, аби перевірити Вашу фізичну підготовку? Можливо, бували такі моменти, коли поліцейський не хоче займатись і поступово втрачає свою силу, що робите у таких випадках?

– Звісно, перевірки проходять раз у пів року. Кожного дня я та мої колеги бачимо у кого є бажання займатись, а у кого його абсолютно немає. Проте, ми не стоїмо остронь, як то кажуть, «тягнемо за вуха» і пропонуємо разом перейти до тренування. Ми всі повинні бути фізично підготовлені.

Чи є якийсь окремий комплекс вправ для дівчат та хлопців, чи, можливо, усі займаються однаково?

– Для дівчат інші вправи, ніж для хлопців. Вони люблять з нами займатись, часто бігають, присідають та відтискаються від землі. Дівчата у нас сильні і також постійно займаються.

Які вправи на Вашу думку для поліцейського є обов’язковими?

– Тренування поділяється на дві складові: вправи, які розвивають у нас силу та вправи, які розвивають витривалість. Силові – це штанга, яка є обов’язковою, а ще вона розвиває витривалість, адже переважно ми робимо кілька підходів.

Авторка – Юлія Гузій

Читайте також: