Як рівненські студенти допомогають військовослужбовцям? (ВІДЕО)

Зігріти власною турботою захисників. Сьогодні у Рівному три десятки місцевих студентів взялися виготовляти окопні свічки. Їх планують відправити на передову для наших вій2ськовослужбовців. Робили свічки у бібліотеці, де й ініціювали цей процес. Випробували свої сили на майстер класі і наші журналісти.

Одні відміряють та ріжуть, інші ж роблять згортки із картону. Сили не шкодує ніхто, адже під час виготовлення окопних свічок одне із головних правил - тісно мотати. Саме так вдасться продовжити час горіння свічки та зекономити віск, який і так у дефіциті. Сьогодні у Рівному близько трьох десятків студентів відгукнулися на ідею. Серед них і Крістіна. Сьогодні вона вперше робить окопні свічки. Ділиться, процес на надто трудомісткий.

Студентка каже, це найменше що вона може зробити.

Працює над створенням свічок і першокурсник Олександр та майже усі його одногрупники.

Ініціатори майстер класу кажуть, якби не допомога небайдужих рівнян було б складніше. Адже ті чи не щодня поповнюють запаси бляшанок, картону та воску.

У той час, як студенти заповнюють форми картоном, ініціатори майстер класу вже готують віск аби наповнити бляшанки.

Наталія Приходько окрім того, що виготовляє свічки у бібліотеці, чи не щодня ідентично проводить дозвілля і вдома. Жінка каже, вже набила руку. Для неї цей процес займає лічені хвилини. А ось вже найбільш відповідальний момент. Бляшанки важливо тісно заповнити воском.

Такий вигляд має вже готова свічка, яка зігріватиме захисників щонайменше 4 години. Цей вогонь можна використовувати і для того, аби підігріти невеликий об'єм води. Виготовлені свічки на довго у Рівному не затримаються. Їх постійно просять наші захисники. Тож у бібліотеці намагаються щодня поповнювати запаси. 

Читайте також: