Як приготувати смачну та соковиту запечену скумбрію з цибулею

Запечену скумбрію дуже просто готувати. Вона завжди виходить доброю на смак, навіть, якщо просто посолити та поперчити. У рецепті пропонуємо запекти рибини цілими, виклавши їх у форму разом із цибулею, посмаженою з часником та винним оцтом. Тоді скумбрія просочиться соками та стане неймовірно ніжною з ледь помітною кислинкою для балансу смаку. А бонусом буде ароматний гарнір із цибулі, що йде з основною стравою у комплекті.
Але спершу розберімось, як підготовити рибу до запікання.

Як правильно розморозити скумбрію та очистити 

Найкращим способом розморозити скумбрію буде перекласти її з морозильної камери у холодильник. Якщо потрібно розморозити швидше, складіть її в герметичний пакет та опустіть у ємність з холодною водою. Міняйте рідину кожні 40 хвилин. Не рекомендується розморожувати скумбрію просто на тарілці: верхній шар вже відтає, на ньому почнуть розмножуватися бактерії.

Далі скумбрію треба очистити. Відріжте голову та зробіть надріз упродовж животика. Вийміть нутрощі та чорні плівки – вони є причиною гіркоти риби. Потім добре помийте та переконайтеся в тому, що всередині немає залишків крові.

Інгредієнти:

  • 3 скумбрії 
  • 500 г червоної цибулі (6-8 шт.) 
  • 3 зубчики часнику 
  • 5 ст. л. оливкової олії 
  • 6 ст. л. винного оцту (або 1-2 ст. л. столового оцту 9%) 
  • сіль та перець до смаку 

Покроковий рецепт

КРОК 1

Заздалегідь приготуйте рибу до запікання: вона має бути повністю розмороженою, випатраною і добре вимитою.

КРОК 2

Очистьте 500 г червоної цибулі та наріжте її напівкільцями.

КРОК 3

Розігрійте пательню із 5 ст. л. оливкової олії та викладіть цибулю. Смажте 3 хвилини на середньому вогні, постійно помішуючи. Цибуля повинна стати м’якою, сильно її засмажувати не треба. Далі додайте зубчики часнику. Якщо бажаєте отримати більш інтенсивний смак, попередньо розчавіть його. Влийте у пательню 6 ст. л. винного оцту. Випаровуйте його, тушкуючи все ще приблизно 2 хвилини. 

КРОК 4

Перекладіть цибулю у форму для запікання, а зверху викладіть 3 скумбрії черевцями донизу, щоб всі аромати краще всоталися. Присипте зверху сіллю та перцем до смаку. 

КРОК 5

Накрийте форму для запікання фольгою, щоб запахи залишалися всередині, а риба зберегла свою соковитість.

 КРОК 6

Запікайте рибу приблизно 40 хвилин за температури 190 градусів. 

Джерело: Клопотенко 

Читайте також: