Ядерна школа: у Вараші планують поповнити ряди атомників (ВІДЕО)

Ядерна школа. Цьогоріч у Вараші заговорили про необхідність поповнення кадрів на атомних станціях та інших об'єктах енергетики. Для цього, старшокласникам закладів освіти нашого регіону розповіли про перспективи професії. Як реагує молодь на роботу пов'язану із ядерною енергетикою, у матеріалі наших колег із телеканалу "Енергоатом".

"Сьогодні Україні потрібні літаки, танки і технарі" - з такого меседжу розпочався другий семестр профорієнтаційного проекту "Ядерна школа". Унікальний за своїм форматом проект реалізує Рівненська АЕС спільно з громадською організацією «Українське ядерне товариство». Слухачі курсу - учні закладів освіти Вараської громади та ПТУ РАЕС.

Метою проекту є залучення до вступу учнів безпосередньо нашої територіальної громади на спеціальності, які є пріоритетними, в яких є потреба на атомних станціях та інших об’єктах енергетики країни, - провідний інженер управління кадрів РАЕС Василь Стрілець

Десятикласник Цмінівського ліцею Віталій Мотрунчик вже визначився із вибором професії – хоче пов'язати своє майбутнє з атомною енергетикою.

Я дуже хочу влаштуватися на роботу саме на Рівненську АЕС, тому я вважаю, що в таких проектах потрібно брати участь, щоб побачити, як проходить сам процес роботи на Рівненській АЕС, як люди працюють і зрозуміти, чи насправді це моє покликання, - учасник проекту "Ядерна школа" Віталій Мотрунчик 

Учасники курсу зустрілися із заступником генерального директора РАЕС з персоналу Богданом Шмигельським. Він докладно розповів учням про профільні для атомної енергетики вищі навчальні заклади, з якими Компанія ДП НАЕК "Енергоатом" уклала договір про співпрацю, перелік технічних спеціальностей, в яких є потреба на РАЕС. Озвучив, як проходить професійний відбір працівників та методи мотивації персоналу.

Також ми поговорили про практику, порядок проходження практики, порядок отримання стипендії, хто навчається в цих навчальних закладах. Також велику увагу відіграла організація молоді, вони були учасниками цієї зустрічі, - провідний інженер управління кадрів РАЕС Василь Стрілець 

Іван Моніч та Світлана Парфьонова розказали про спортивні та соціальні заходи, які проводить організація молоді підприємства. Цьогоріч усі вони спрямовані на збір коштів для ЗСУ. А також молоді спеціалісти Рівненської АЕС поділилися історіями свого успіху, розповіли про власний кар'єрний шлях та перспективи професії атомника.

На даний час вся економіка тримається на атомній енергетиці. Є енергія - працює держава, працює економіка, тому Україні сьогодн,і щоб успішно вистояти, потрібні літаки, потрібні танки і потрібні технарі, - начальник зміни реакторного цеху №1 РАЕС Іван Моніч

Учні зрозуміли, що, обравши професію атомника, вони виконуватимуть важливу місію - працюватимуть на благо держави та забезпечуватимуть домівки українців теплом і світлом. На РАЕС потребують спеціалістів атомників та чекають випускників профільних технічних вузів на роботу.

Читайте також: