Волонтери із Дубна зібрали понад 100 тисяч гривень для ЗСУ, відправляючи на переробку сміття (ВІДЕО)

Гроші зі сміття. Волонтери із Дубна приймають макулатуру, скло, картон та пластик. Це все сортують та здають на переробку. За виручені кошти купують спорядження для військових. За менш як рік такої діяльності вдалося зібрати більше 100 тисяч гривень.

Гроші зі сміття. Волонтери з міста Дубно вигадали оригінальний спосіб збору грошей на допомогу військовим. Все розпочалося із російської літератури. Її з липня минулого року жителі міста почали нести на склад до волонтерів. Опісля біля книг мовою окупанта, швидко почали збиратися пластик, картон, алюміній та скляні пляшки. Близько року волонтери усе ретельно сортують на здають на переробку.

116 000 тисяч гривень вдалося нам зібрати, ми підрахували. Всі кошти, які ми отримуємо від реалізації цієї вторинної сировини, ми направляємо на потреби ЗСУ. На ті поточні прохання, які у нас є від військових, - керівниця Благодійної організації "БФ "Волонтери на Конторській" Інна Яцина

Розташована благодійна організація у Дубно на вулиці Конторська, 28. Керівниця додає: приносити вторсировину можна у будь-яку пору доби. У штабі завжди хтось чергує. Відсортоване сміття здають відразу, як заповнюють увесь склад. По нього приїжджає костопільська фірма. Пані Інна каже: у такий спосіб і довкілля бережуть, і військовим допомагають. Наразі їхню ініціативу підхопили і в навколишніх селах.

Нас чують в районі. Сортують в Семидубах, в Плосці, в Смизі. Тобто навколишні села теж до цього приєднуються, - керівниця Благодійної організації "БФ "Волонтери на Конторській" Інна Яцина

Окрім збору вторсировини, волонтери на Конторській продовжують плести маскувальні сітки. Також, аби зібрати кошти на потреби військовим, організовують та проводять благодійні лотереї. Лоти дають жителі міста, це як товари, так і послуги, розповідає пані Катерина. Ціна одного номера - 40 гривень. За плечима 55 таких благодійних лотерей.

У нас було понад 100 номерків і багато відповідно людей, бо кількість точно сказати складно, адже одна людина може кілька номерків купити. Але у нас було найбільше напевне 120 номерків, - волонтерка Катерина Багнюк

Пані Катерина додає: у порівнянні з першими місяцями повномасштабної війни людей у штабі поменшало. Також відчувається спад активності при зборі коштів на потреби військовим. Тим не менш залишається ядро постійних волонетрів, котрі з дня у день не втомлюються допомагати українським військовим та наближати нашу перемогу.

Читайте також: