Вистачить всім: на Рівненщині встановлять додаткові кисневі станції

Фото ілюстративне

Рівненщина отримає додаткові кисневі станції від МОЗу для 13 лікарень області. Крім того, з держбюджету виділено 9 мільйонів 183 тисяч на їх облаштування. 

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської ОДА.

"Першими обладнання отримають три лікарні, які вже зробили ПКД. Мова йде про Клеванську, Корецьку та Рівненську міську лікарню № 2. Перші кисневі станції ми очікуємо вже в найближчі дні", - розповіла заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська. 

Інші кисневі станції встановлять у медзакладах Володимирця, Дубна, Дубровиці, Зарічного, Млинова, Острога, Рокитного, Радивилова, а ще в Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни та пологовому будинку. Наразі ці заклади готують проектно-кошторисну документацію.

В чергову хвилю коронавірусу кисневі станції  вкрай важливі для збереження життя хворих. Вони виробляють кисень із повітря, що так необхідно для лікування пацієнтів із COVID-19. Продуктивність станції - 500 л/хв за умови якості кисню не менше 93%. Тобто, вона здатна перекрити потребу у кисні до 120 балонів на добу та має низьке енергоспоживання. Це гарантує для медзакладу забезпечення власним киснем для більшої кількості ліжок.

Нагадаємо, відомого лікаря з Рівного відсторонять від роботи через відсутність COVID-сертифіката.

Читайте також: