Відкупитися від поліції: на Рівненщині захмелілі водії пропонували хабарі

Лише за минулу добу поліцейські задокументували три факти надання неправомірної вигоди службовій особі водіями, які порушили правила дорожнього руху та мали ознаки сп’яніння. За усіма фактами відкрито кримінальні провадження.

Так, вчора, 17 січня, працівники СРПП відділення поліції №2 (смт Зарічне) Вараського РВП за порушення правил дорожнього руху у селі Серникизупинили автомобіль «ВАЗ-21063» під керуванням 37-річного жителя Вараського району. Під час спілкування із кермувальником поліцейські виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Однак пройти огляд у медзакладі чи за допомогою приладу «Драгер» той відмовився. Натомість за непритягнення до відповідальності водій запропонував та поклав у службове авто поліцейських три тисячі гривень.

А близько 22 години під час патрулювання у селі Глибочок колишнього Гощанського району інспектори сектору реагування патрульної поліції місцевого відділення №5 (смт Гоща) Рівненського РУП зупинили автомобіль «Nissan Primera», який їхав без увімкненого світла фар у темну пору доби. Щоб не проходити огляд, 33-річний водій поклав у кишеню поліцейському 1400 гривень. 

На водіїв складені адміністративні протоколи. А за фактами надання неправомірної вигоди службовій особі розпочато досудове розслідування за статтею 369 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження чи  позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років. Вчинення таких дій повторно тягне за собою позбавлення волі на строк від трьох до шести років із штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією майна або без такої.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: