Уряд виділив 25 мільйонів на рекламу вакцинації від COVID-19

Сьогодні Уряд схвалив постанову про необхідність виділення 25 млн грн з бюджету на підсилення інформаційної кампанії щодо вакцинації від COVID-19 на телебаченні. Гроші будуть передані в розпорядження профільному відомству — Міністерству культури та інформаційної політики. Міністерство охорони здоров’я координуватиме розробку самого контенту.

Про це повідомив пресслужба МОЗ.

“Вдячний Уряду за підтримку моєї ініціативи для промоції вакцинації на телебаченні, адже реклами в межах соціальної квоти — недостатньо для масового інформування українців.  Тому сьогодні ми інвестуємо в рекламу, аби ще раз пояснити та переконати українців захищати себе від коронавірусу саме завдяки вакцинації”, - пояснив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Він додав, що наразі спеціалізована допомога при COVID-19 надається в 307 лікарнях, в яких задіяно понад 47 тис. ліжок. З 1 жовтня, реагуючи на зростання захворюваності на COVID-19, ліжковий фонд було збільшено на 3648 одиниць. Крім того, в областях закупили та отримали 14 790 кисневих концентраторів, 161 комп’ютерний томограф та 148 рентген-апаратів. Урядом виділено ще одну додаткову субвенцію на удосконалення систем киснепостачання лікарень. 

Нагадаємо, з березня по серпень 2021 року на телебаченні розміщено 6 відеороликів з інформацією про вакцинацію від COVID-19 у межах соціальної квоти та партнерства. За даними Nielsen Ukraine, за цей час тема вакцинації охопила 19,3 млн або 71% ТВ-аудиторії українців старших 18 років.

Читайте також: