У Горбакові добудовують нову сільську амбулаторію

Так на зміну старого ФАПу у рамках президентського проекту «Доступна медицина» тут завершують зводити новеньку амбулаторію.

Завідувачка Горбаківської амбулаторії ЗПСМ Марія Мельник розповідає, що новий медзаклад для району вкрай необхідний і місцеві жителі з нетерпінням чекають на його відкриття.

Вона розповіла, що в закладі працюватиме два лікарі, медсестра, чотири фельдшери та три молодші працівники. Тут буде сучасне обладнання, Інтернет, засоби телемедицини та новий медичний автомобіль. Також діятиме процедурна, фізкабінет, кімната для зберігання медикаментів, інструментів, перев’язувальних матеріалів та вакцини. 

Важливо, що в амбулаторії будується службова квартира для лікаря.

«Зараз у Горбакові будівельники завершують внутрішні роботи, після чого в медзакладі встановлять сучасне обладнання. Адже, нагадаю, Рівненщина увійшлa до переліку п’яти облaстей, де цього року впровaджують телемедицину. Тож жителям села не потрібно буде їхати за десятки кілометрів до району чи області за консультацією», - зазначає перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір.

Окрім жителів Горбакова, первинну медичну допомогу тут зможуть отримати 4 тисячі мешканців Гощанщини, які проживають у навколишніх селах.

За ынформацією РОДА

 



Читайте також: