У Рівному зібрали близько 400 кілограм використаних батарейок (ВІДЕО)

У пластикових пляшках учасники громадської організації «Час дій» зберігали використані батарейки. У березні організація встановила перший контейнер для збору, а вже за кілька місяців рівняни здали близько чотирьохсот кілограм.

У перший тиждень, коли ми встановили даний контейнер для збору , ми очікували на активність громадян, але не очікували на настільки велику. До нас на офіс почали приходити десятки рівнян, які здавали батарейки інколи ящиками, інколи сім’ями здавали, з дітками приходили, - розповідає співкерівник ГО "Час Дій" Фаді Кхатер.
До такої екологічної акції долучилися і мешканці Гощанського району, які передали чималу кількість використаних батарейок громадській організації.
Особливо велику кількість батарейок нам надала гощанська газета, яка називається «Рідний край». У тому районі це був один із найбільших пунктів збору батарейок, - співкерівник ГО "Час Дій" Фаді Кхатер.
Використані батарейки передали Рівненському підприємству "КАТП-1728". Невдовзі їх планують відправити на львівське підприємство, яке транспортуватиме на спеціальні заводи для утилізації закордон.
Надалі вони будуть транспортовані на відповідні заводи для утилізації, утилізація буде здійснення відповідно до норм законодавства, за всіма необхідними нормами, для збереження екології, довкілля, - каже Фаді Кхатер.
Наразі учасники громадської організації «Час дій» планують, де встановити нові контейнери для збору використаних батарейок. Кажуть, хоч акція відбулася вперше, утім хочуть зробити її постійною.
Здійснюємо переговори з різними закладами, власниками великих мереж, я думаю,  у нас буде позитивна відповідь і згодом ви побачите додаткові контейнери від ГО «Час дій» для збору використаних батарейок, - розповідає співкерівник ГО "Час Дій" Фаді Кхатер.
Експерти стверджують, що одна батарейка може забруднити 16 квадратних метрів землі на кілька десятків років. Важкі метали, які містяться у батарейках, можуть переноситися на довгі кілометри ґрунтовими водами. Тож учасники організації «Час дій» закликають містян бути екологічно свідомими та здавати використані батарейки для утилізації.

Читайте також: