У Рівному відкрили перше «Містечко Незламності». Де воно знаходиться? (ВІДЕО)

16 будиночків і 32 кімнати. У Рівному відкрили перше в Україні містечко незламності. У екстреній ситуації тут одночасно зможуть зігрітися щонайменше три сотні осіб. Містечко повністю автономне.

Перше в Україні ціле містечко незламності відкрили у одному зі спальних районів Рівного. Встановлення будиночків розпочали ще наприкінці жовтня. Тут підготували і медпункт, і місце для соцпрацівника та поліції. Також подбали про те, аби малеча почувалася комфортно навіть не вдома. І це не єдина локація у Рівному, де будуть розміщені подібні будиночки.

Ще під час перемовин із представниками Швеції ніхто і гадки не мав, що ці будинки стануть настільки в нагоді. Спочатку їх планували використовувати як житло для ВПО, однак згодом через тривалі відключення електроенергії вирішили, що ці приміщення раціональніше використовувати як пункти обігріву.

Процес встановлення будиночків зайняв чимало часу, адже подібні конструкції вперше використовують не в теплих країнах. Тож довелося докласти чимало зусиль аби їх утеплити та зберегти функціональність.

Будиночки обладнані і сонячними панелями, які, окрім генераторів, дають можливість заряджати гаджети за відсутності світла. На території містечка рівняни матимуть доступ і до інтернету.

На випадок знеструмлення тут можна буде розмістити три сотні осіб. Для ночівлі підготовлено 120 ліжкомісць. У Рівному загалом встановлять 150 таких будинків. Подібні містечка планують розмістити і в області. Наразі триває процес обговорення та визначення локацій для ще сотні будиночків.

Наша держава отримала 3 000 будиночків. Тож подібні містечка незламності встановлюватимуть по усій території України. Влада продовжує готуватися до найскладніших сценаріїв зими, аби період без електроенергії пройшов якомога простіше.

Читайте також: