У Рівному виділили 1,3 мільйони на ремонт затопленого укриття (ВІДЕО)

Мільйон триста на виконання завдання із зірочкою. Управління культури Рівного зекономило кошти на заходах та переспрямувало їх на ремонт укриття, у якому 34 роки на рівні метра стояла вода. Кошти зарезервовані, проте ремонт не відбувається.

34 роки у цьому укритті рівень води був не менша метра. Раніше навіть попри те, що заклад культури функціонував, нікому не було діла до цієї проблеми. Нині ж триває шостий місяць війни і у Рівному дійшли руки до цього сховища. Та як виявилось не все так просто. Бо ж і відкачування води не надто допомагає.

Великий об'єм води вдалося відкачати. Але якщо це не робити щодня, історія повторюється. Ще буквально вчора в укриті води було, як в народі кажуть по кісточки. Сьогодні ж ситуація змінилася - Петро, який приїхав у Рівне на заробітки, знімає зіпсовану підлогу та вичищає мотлох. Працює чоловік на об'єкті розміром 250 метрів квадратних - сам. Доки ми ознайомлювались із укриттям, з'явився представник ймовірного підрядника. А ймовірного, бо ж ніякої угоди ще немає.

Як з'ясувалося, проблема підтоплення не єдиний випадок у цьому районі міста. У будівлях, які знаходяться поряд, через потоп немає доступу до сховищ. Більше місяця фахівці намагалися встановити причину появи води. Та поки нічого не вдається.

Вода, яка стояла у приміщенні не один десяток років, добряче попсувала не лише підлогу, електрику, а й самі стіни. Зараз спрогнозувати скільки грошей знадобиться - складно. Бо ж про сховище нагадують хіба двері, проте й ті від вологості покрилися іржею. За час, коли заклад знаходиться під керівництвом Артура Мартиненка, в укриття навіть не зазирали.

Про перебіг справ щодо ремонту укриття директор закладу говорить не охоче. Проте пояснює, зараз їм це укриття потрібне. Тим більше в умовах війни, оскільки тільки за наявності сховища офлайн навчання може продовжитись. Виділило кошти на реконструкцію укриття управління культури Рівного із зекономлених коштів на проведенні заходів. Попередньо зарезервовано мільйон триста. Станом на сьогодні ніяких договорів про виконання робіт ще немає. Проте в укритті вже працюють. Як пояснюють в управлінні культури, якщо роботи відбуваються значить це потрібно для ймовірного підрядника, з яким жодних договорів ще не уклали.

Про завершення ремонту до початку навчально року навіть немає мови. Стоїть питання хоча б знайти причину підтоплення. Проте це не єдиний заклад культури у громаді без укриття. Та чому взялися за найскладніше сховище, достеменно з'ясувати так і не вдалося. 

Читайте також: