У Рівному тривають зйомки соціального проєкту «Можливості без меж» (ВІДЕО)

"Можливості без меж". У Рівному відбуваються зйомки соціального проєкту, де діти з інклюзією у парі із зірковими гостями створюють ролик, у якому піднімають суспільно важливі теми. До цієї ініціативи долучили дітей з усієї Рівненщини, і навіть столиці. На зйомках побувала і наша Іванна Власюк.

Даринка Бобровницька навчається у 8 класі. У вільний від навчання час дівчинка танцює, співає та грає на фортепіано. Втім, коли їй був лише один рік - вона втратила слух після тяжкого перебігу отиту. Нині вона чує усі звуки завдяки слуховому імпланту. Попри це дівчинка не втрачає віру у життя і тягнеться до творчості. Розповідає, що зараз у хорошому настрої, адже попереду її улюблені свята.

Мені подобається свято Новий рік. Тому що панує в домі затишок, в домі гарно прикрашено, прибрано і зібрана вся сім'я, - Даринка Бобровницька учасниця проєкту «Можливості без меж»

Саме тому для Даринки створили новорічну атмосферу. Все в рамках соціального проєкту «Можливості без меж». Така ініціатива спрямована на дітей та молодь з різними видами інклюзії. Мама Даринки зазначає, проєкт важливий, адже спонукає суспільство до толерантності.

Так він дуже важливий, завдяки цьому проєкту, можливо, хтось хто не знає таких дітей, таких людей, у яких є проблеми - усвідомить і побачить, що вони такі самі як і ми, - Лариса Бобровницька мама учасниці проєкту «Можливості без меж»

Соціальна ініціатива відбувається вже вдруге. Цього разу її особливістю є те, що у парі з соціальним учасником є відомі активні рівняни. Разом вони знімають відеоролик, у якому підіймають важливі меседжі до суспільства. За словами керівниці проєкту, на зйомках процес не зупиняється і більшість з учасників продовжують спілкуватися за межами проєкту.

Коли ти починаєш спілкуватися з учасниками ти для себе розумієш взагалі цінність життя, і потрібно дякувати Богу за кожен прожитий день, що у тебе здорові діти, що ти сам здоровий. І це підтримка і допомога, навіть якщо це не матеріальна допомога, то моральна так точно, - Надія Пивовар керівниця проєкту «Можливості без меж»

Проєкт «Можливості без меж» проходить за ініціативи громадської організації "Нація талантів" та за підтримки управління молоді та спорту Рівненської ОДА. Долучилася до нього і організаторка - Оксана Ігас, цього разу у ролі учасниці. Вона у парі з Даринкою Бобровницькою. Зізнається, така можливість поспілкуватися - це доля, адже у юній дівчинці - побачила і себе.

Мені було дуже цікаво, хто мені потрапить. Бо ми не робили жеребкування, як це робимо класично, а по мірі реєстрації. От я була перша зареєстрована і Даринка була перша, і так ми волею долі, Богом були об'єднані у пару. Але коли - я почитала її анкету, що вона відмінниця, гарно вчиться, багато де реалізовується, я там частково впізнала себе тому що в мені присутня така ж сама історія, - Оксана Ігас засновниця "Art Models" та ГО "Нація талантів"

Долучитися до ініціативи ще можна, адже в проєкті є ще два місця для рівнян, які готові поділитися досвідом з юними талантами. А вже незабаром готові відеороботи творча команда презентує під час Вечора Прем’єр у новому форматі спільно з ITV media group.

Читайте також: