У Рівному крадену автівку продали за 2 тисячі гривень

Автомобіль «Daewoo Lanos», який стояв припаркований в одному з дворів Рівного, зловмисник завантажив на евакуатор, вивіз на автостоянку, а згодом продав за безцінь.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області, 36-річний рівнянин позичив у свого знайомого «Daewoo Lanos». Припаркував його неподалік багатоповерхівки на Соборній, а за кілька днів повідомив про зникнення.

З'ясувалося, що викрав авто 35-річний житель обласного центру, який проживав неподалік. Чоловік вирішив, що припаркованим біля сміттєвих баків авто ніхто давно не користується і воно нікому непотрібне. Тож, замовив евакуатор, яким вивіз транспортний засіб на одну із стоянок міста. Там і продав його за 2 тисячі гривень, наголосивши, що документів на нього немає. 

Автомобіль повернули власнику, а 35-річному рівнянину повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 289 КК України. 

І хоч щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину пом’якшують обвинуваченому покарання, втім, санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Читайте також: