У Рівному керівники, яких відсторонили через нібито політичну розправу, повернулись на роботу

Фото ілюстративне

Відсторонена більше двох тижнів тому начальниця Рівненського ЦНАПу Наталія Хомич по завершенню службової перевірки повертається до виконання своїх обов’язків. Перевірка підтвердила факти перевищення повноважень пані Хомич, а відтак міський голова Рівного Олександр Третяк виніс догану директорці ЦНАПу та повернув до виконання обов’язків.

Більше двох тижнів тому міський голова Рівного Олександр Третяк своїм розпорядженням відсторонив від виконання обов’язків та ініціював службову перевірку діяльності директорки рівненського ЦНАПу Наталії Хомич. Підставою для цього стала низка скарг керівників комунальних підприємств міста на безпідставну відмову пані Хомич у прийнятті документів для проведення реєстраційних дій.

Ініційована розпорядженням міського голови комісія досконало вивчила усі обставини скарг керівників комунального підприємства та підтвердила факти перевищення службових повноважень директоркою ЦНАПу. А тому рекомендувала міському голові винести догану пані Хомич. Що декілька днів тому й зробив Олександр Третяк.

Своїм розпорядженням він поновив відсторонену від роботи Наталію Хомич на посаді із дисциплінарним стягненням у вигляді догани.

Знаково, що в Рівному деякі прихильники Наталії Хомич активно поширювали чутки про «політичний» підтекст цієї перевірки. А сама директорка заявляла мало не про розправу. Та усі ці плітки не мали підстав. Жодної політики в перевірці діяльності ЦНАПу з боку його власника – міської ради - немає. Це цілком робочий процес, що і продемонстрували результати цієї перевірки.

Аналогічно завершився й «політичний скандал» з перевіркою діяльності головного лікаря Рівненського діагностичного центру Романа Шустика.

Раніше ми вже повідомляли, що голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук своїм розпорядженням відсторонив Романа Шустика від виконання обов’язків та ініціював службову перевірку його діяльності. Підставою для такого розпорядження стала двохмільйонна заборгованість з виплати заробітної плати працівникам діагностичного. Тож, власник цього медичного закладу, Рівненська обласна рада, вирішив перевірити діяльність головного лікаря. Тоді так само прихильники і симпатики Романа Шустика почали пліткувати про «політичне замовлення» та «політичну розправу» над ним. Але за результатами перевірки комісією з обласної ради був підтверджений факт наявності заборгованості, а сам Роман Шустик повернувся до виконання обов’язків. І знову ж таки без жодної політики.

Кілька днів тому голова обласної ради знову ініціював службове розслідування у Рівненському обласному шкірно-венерологічному диспансері. Як йдеться у розпорядженні, розслідування стосується відображення неправдивих відомостей у декларації керівниці цього закладу Наталії Маняк, чим було порушено вимоги закону "Про запобігання корупції". Цікаво чи будуть тут шукати політику прихильники політичних розправ в місті та області?

 

Читайте також: