У Рівненському реабілітаційному центрі нагородили талановитих дітей (ВІДЕО)

3 грудня у світі відзначають день людей з інвалідністю. З цієї нагоди в центрі «Особлива дитина» відбулося свято. Вихованці закладу підготували яскраву концертну програму. А найактивніших учнів нагородили дипломами й статуетками. Подробиці - у сюжеті далі

Порушення слуху не заважають перемагати, вважає Марія Кукуруза. Її син - один із шести нагороджених сьогодні дітей. У хлопчика є вади слуху, проте вони не заважають вести активний спосіб життя. Він неодноразово здобував медалі на змаганнях.

"Він бігає, грає у футбол, грає в боулінг, більшість в нас йде легка атлетика. Він в мене і в Кропивницькому побував, і в Одесі. І всі в нього перші, другі медалі, він бігає, стрибає. Це вже років шість ми наполегливо йдемо, не здаємся," - розповідає мама Марія Кукуруза.

Такі заходи у закладі організовують щороку. Директорка навчально-реабілітаційного центру "Особлива дитина" розповідає, свято назвали "Гордість закладу" неспроста. Діти щоразу демонструють свої таланти й досягнення. Тим самим доводять: жодні проблеми зі здоров'ям не можуть стати їм на заваді.  

"Головна наша мета - націлити дітей бути активними в своєму житті і це їм дасть успіх, успіх у своїх розуміннях і знання якою людиною вони хочуть йти по життю. І сьогодні нам приємно, що вони звітують про свої досягнення не лише самі перед собою, а й перед громадськістю, педагогами, батьками," - каже директорка РНРЦ "Особлива дитина" Ольга Петух.

На захід завітали не лише батьки та педагоги. Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян на такому концерті не вперше. Розповідає, тут він відпочиває душею, адже усі діти надзвичайно творчі. Планує й надалі долучатися до життя навчально-реабілітаційного центру.  

"Я б хотів подякувати керівнику закладу перш за все, тому що вона дійсно організувала таку співпрацю з інваспортом і з самими батьками і з дітьми, що вони розвиваються і рухаються вперед. Мені це подобається, тому я їх буду підтримувати у свою чергу як і громадська організація "Рівне Разом" так і як секретар міської ради, тому мені це важливо і ми завжди будемо приїжджати. Незабаром буде свято Миколая, ми також хочемо завітати сюди, привітати наших дітей. Будемо намагатися їм робити все якнайкраще. І кожного разу робити їм свято," - каже секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Усі учасники свята отримали позитивний емоційний заряд та натхнення для подальших звершень.

Читайте також: