У Костополі з вересня подорожчає вода та водовідведення

Виконком Костопільської міської ради, зваживши на аргументи підприємства «Костопільводоканал», вирішив підвищити з 1 вересня тарифи для населення на централізоване водопостачання та водовідведення. Про це повідомляє Костопільська міська рада. 

З 15 листопада 2020 року донині споживачі підприємства, які мають лічильники, платять 14,33 гривні за кубометр води та 21,89 гривні - за кубометр водовідведення. Ті, котрі користуються обидвома послугами, загалом сплачують 36,22 гривні за кубометр.

З 1 вересня 2021 вода та каналізація подорожчають, вода – до 15,77 грн за кубометр, каналізація – до 24,93 грн за кубометр, обидві послуги разом – до 40,7 гривні за кубометр. Таким чином, підвищення тарифу становить 12,4%. Відповідно, збільшаться нарахування й для тих мешканців, котрі не мають лічильників і сплачують за воду за нормами споживання.

Як зазначають у міськраді, необхідність підвищення тарифів зумовлена збільшенням витрат «Костопільводоканалу» на електроенергію та на заробітну плату своїх працівників.

Читайте також: