У Київ із неоголошеним візитом приїхав Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден із неоголошеним візитом приїхав до Києва. Чутки про його прибуття з'явилися вранці на тлі масштабного обмеження руху у столиці та анонсу «несподіваного гостя» від Міністерства закордонних справ.

Пізніше візит Байдена підтвердив і сам Зеленський, опублікувавши спільну світлину в Офісі Президента.

"Джозефе Байдене, вітаю в Києві! Ваш візит – це надзвичайно важливий прояв підтримки для всіх українців", - написав Зеленський.

Байден уже зустрівся із Володимиром Зеленським. Разом вони були помічені біля Михайлівського собору, де під звуки повітряної тривоги вшанували загиблих захисників України.

Американські президенти досить рідко знаходили час для візитів в Україну. У серпні 1991 року до Києва приїжджав Джордж Буш-старший. Тричі в Україні був Білл Клінтон: у січні 1994 року (деталей цієї зустрічі не розголошували, візит був неофіційним), у травні 1995 року та у червні 2000-го.

Востаннє президент США відвідував Україну ще в 2008 році – це був Джордж Буш-молодший.

Барак Обама за два президентських терміни так і не приїхав до України, хоча в адміністрації Петра Порошенка говорили, що готують його візит. Графік Дональда Трампа теж виявився надто завантаженим.

Читайте також: