Стало відомо який вигляд матиме нова церква ПЦУ у Рівному (ВІДЕО)

Відомо який вигляд матиме нова церква ПЦУ. Сьогодні у Рівному оголосили переможця відкритого конкурсу ідей для архітекторів. У ньому взяли участь митці з різних куточків України. Загалом було подано 29 варіантів нового храму.

Не без дискусій, але таки обрали найкращий варіант. Сьогодні у Рівному оголосили переможця архітектурного конкурсу на найкращий проєкт храму та житлової забудови. Перше місце зайняла компанія із Києва. Саме їх ідея буде покладена в основу будівництва нової церкви в районі Щасливого у Рівному.

Два інших призових місця отримали учасники зі Львова та Чернівців. Загалом же участь у конкурсі взяло 29 проєктів. Кому дістанеться приз глядацьких симпатій упродовж цього тижня обирали рівняни. А Перше, друге та третє місце визначали учасники жюрі методом таємного голосування.

Важливою умовою було те, щоб ідея майбутнього проєкту відповідала існуючим містобудівним вимогам. І як зазначають члени жюрі проєкт- переможець це ще не остаточний варіант вигляду майбутнього храму.

Як зазначили члени журі - завершення конкурсу та визначення переможця це ще один крок до зведення нового храму Святого великомученика Георгія Переможця у Рівному.

Читайте також: