Спорт об'єднує: у Квасилові організували захід для дітей-переселенців (ВІДЕО)

Перемога не головне. 10 травня у Квасилові організували спортивний захід, у якому стали переможцями абсолютно усі учасники. Долучилися до таких змагань діти з Рівненської територіальної громади, а також й ті, хто змушені були покинути рідні домівки через війну. Цей фестиваль спорту організували задля того, аби усі діти змогли здружитися та об'єднатися завдяки спільному заняттю. 

Спорт об‘єднує. Війна змусила багатьох дітей змінити своє місце проживання. І цей вимушений переїзд їм дається нелегко. Аби об‘єднати та здружити дітей з Харківщини, Луганщини та Рівненщини, сьогодні у Квасилівському професійному ліцеї організували фестиваль спорту. Участь у ньому взяли діти різного віку та з різним ступенем підготовки.

Сьогодні у нас буде захід по карате. В першу чергу це щоб діти мали змогу спілкуватися між собою і обмінюватися якимись позитивними емоціями, ідеями і щоб вони проводили свій час культурно і спортивно, - Артур Прокаєв організатор

Нині всі ці діти живуть у Квасилові, де поступово пристосовуються до нового життя. Спочатку це давалося нелегко, адже забути побачене здавалося неможливим, але час лікує і зараз ці діти вже повертаються до звичного життя, вчаться у школі, знайомляться із новими людьми та навіть відвідують спортивні секції.

Дуже подобається, спочатку мені не подобалось, приходити не хотів, а потім за тиждень мені дуже сподобалось. Я знайшов собі друзів, Настю, Стаса, Ярика і Аліну, - Віктор учасник змагань

Разом із дітьми переселенцями участь у заході взяли й ті хто вже давно відвідує цей спортивний клуб. Анастасія займається тут вже близько трьох років. За її словами спочатку налагодити спілкування з новими дітьми було не так вже й легко. Втім спорт допоміг їм знайти спільну мову.

Вони спочатку трошки соромилися і все стало добре. Подружилися. Ми дуже часто сюди приходимо і разом займаємося. Заняття майже не змінилися і вони проходять продуктивно, - Анастасія займається карате

На змаганннях не було переможців та переможених. Медаль з патріотичним надписом « я українець» отримали абсолютно усі учасники, оскільки у сучасних реаліях, призові місця стоять далеко не на першому місці. Зараз головне - об'єднуватися та бути єдиним цілим, адже тільки разом ми непереможні.

Читайте також: